Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz

Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo taze sarımsak
  • Yarım kilo taze soğan
  • 200 gram haşlanmış et
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tam buğday unu
  • Yarım çay bardağı zeytin
  • 2 yemek kaşığı kurutulmuş nane
  • 1 tatlı kaşığı kaya tuzu

Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yarılarına kadar soydum taze soğan ve taze sarımsağı yeterlice yıkadım.
  2. Bir buçuk yahut iki parmak kalınlığında keserek doğradım üstlerini iki parmak geçecek su içerisinde 15 -20 dakika kadar haşladım.
  3. Taze soğan ve sarımsakları uygunca haşlanınca içerisine daha evvel pişirdim.
  4. 200 gram haşlanmış et ve bir su bardağı haşlanmış nohut unu ek ettim.
  5. 1. 5 su bardağı süzme yoğurt bir yumurta sarısı bir yemek kaşığı tam buğday unu çırpacakla uygunca homojen hale getirdim.
  6. Üzerine yemeğin suyunu yavaş yavaş ek ederek yeterlice sıvılaştırana kadar açtım.
  7. Cep cenin içine yarım çay bardağı zeytin yağ iki yemek kaşığı kurutulmuş naneyi koyarak ocakta biraz naneyi yaktım yemeğin üzerine coss diye döktüm😊 herkese afiyet olsun😊.

Gaziantep’in Meşhur Yemeklerinden Şiveydiz Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Banana Bread
Tepside Elmalı Turta
Yumuşacık Ramazan Pidesi
Beyaz Gofretli Soğuk Kahve
Etli Nohut Yemeği
Domates Reçeli
Hdabla | © 2025 |