Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan

Gaziantep Yolu Sulu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 tane söğürmelik patlıcan
  • 1 tane soğan
  • 3 tane domates
  • 1 tane biber
  • 1 su bardağı nohut
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru nane
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 5 su bardağı su

Gaziantep Yöntemi Sulu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patlıcanları doğrayıp ocakta biraz kavuralım.
  2. Daha sonra soğanı doğrayıp kavuralım.
  3. Daha sonra biber ile domatesi ekleyelim .
  4. Domatesler eriyince salçayı ,karabiberi ,tuzu, kuru naneyi ekleyelim.
  5. En son ise 5 su bardağı su ile nohutu ekleyip 15 dakika haşlayıp servis edelim.

Gaziantep Metodu Sulu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hızlı Hazırlanan Misafir Menüsü
Puf Puf Poğaça
Fırında Somon
Glutensiz Çibörek
Ağlayan Pasta
İç Pilav
Hdabla | © 2025 |