Gaziantep Usulü Sulu Patlıcan
Gaziantep Yolu Sulu Patlıcan Tanımı İçin Malzemeler
- 2 tane söğürmelik patlıcan
- 1 tane soğan
- 3 tane domates
- 1 tane biber
- 1 su bardağı nohut
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 5 su bardağı su
Gaziantep Yöntemi Sulu Patlıcan Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak patlıcanları doğrayıp ocakta biraz kavuralım.
- Daha sonra soğanı doğrayıp kavuralım.
- Daha sonra biber ile domatesi ekleyelim .
- Domatesler eriyince salçayı ,karabiberi ,tuzu, kuru naneyi ekleyelim.
- En son ise 5 su bardağı su ile nohutu ekleyip 15 dakika haşlayıp servis edelim.
Gaziantep Metodu Sulu Patlıcan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








