Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı

Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram çekilmiş kuyruk yağlı kuzu eti
  • 4 tane kebaplık patlıcan
  • 5 tane domates
  • 5 tane biber
  • 4 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1.5 çay kaşığı tuz
  • 1.5 çay kaşığı salça
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kıymaya baharatları ekleyip yoğuralım.
  2. Daha sonra patlıcanları doğrayalım ve ortasına kıymayı yuvarlak form verip koyalım.
  3. Daha sonra biberleri ve domatesleri doğrayalım.
  4. Doğradığımız biberleri ve domatesleri tepsinin ortasına koyalım ,biraz sıvı yağ gezdirip evvelden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda pişirelim.

Gaziantep Yordamı Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dut Pekmezli Kek
Taco Birria (Meksikan Tarifi )
Tereyağlı Açma
Sütlaç
Yeşil Fasulye
Portakallı Limonlu Kolay Kurabiye
Hdabla | © 2025 |