Gaziantep Usulü Patlıcan (Balcan) Kebabı
Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram çekilmiş kuyruk yağlı kuzu eti
- 4 tane kebaplık patlıcan
- 5 tane domates
- 5 tane biber
- 4 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1.5 çay kaşığı tuz
- 1.5 çay kaşığı salça
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Gaziantep Metodu Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymaya baharatları ekleyip yoğuralım.
- Daha sonra patlıcanları doğrayalım ve ortasına kıymayı yuvarlak form verip koyalım.
- Daha sonra biberleri ve domatesleri doğrayalım.
- Doğradığımız biberleri ve domatesleri tepsinin ortasına koyalım ,biraz sıvı yağ gezdirip evvelden ısıtılmış fırında alt üst fanlı ayarda pişirelim.
Gaziantep Yordamı Patlıcan (Balcan) Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











