Gaziantep Usulü Kilis Tavası

Gaziantep Tarzı Kilis Tavası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram kıyma
  • 4 tane kırmızı biber (kapya biber)
  • 4 tane yeşil biber
  • 8-10 diş sarımsak
  • 1 tane patlıcan
  • 4 tane domates
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Bir tutam tuz
  • Bir tutam karabiber

Gaziantep Yolu Kilis Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel biberleri yıkanır sonra 2 bölünür daha sonra robota koyup çok ufak olmayacak biçimde robotta çekili.
  2. Arkasında sarımsak çekilir salçasını baharatlı koyup yoğurulur.
  3. Daha sonra içine kıyması konur elimizde yeterlice yoğrulur,orta uzunluk tepsimize patlıcanları soyulur uzunlamasına ince ince kesilir tepsinin ortasına dizilir.
  4. Daha sonra yoğurduğumuz kıyma harcını patlıcanları üstüne konur elimiz ile bastırılır düzeltilir.
  5. Domatesleri 4 bölünür kenarlarına düzülür sırası ile daha evvelden ısıttığımız 220 derece fırınımızda 30 dakika pişirilir .
  6. Üstü kızarana kadar birtakım fırınlar 20- 25 dakika pişiriyor fırınınızın durumuna nazaran pişirin lütfen.

Gaziantep Yöntemi Kilis Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ispanaklı Kremalı Pasta
Kolay Şehriye Yemeği
Tam Ölçülü Spoonful Tarifi
Kuyruk Yağlı Etli Nohut Yemeği
Çikolatalı Poğaça
Zencefilli Portakallı Kış Keki
Hdabla | © 2025 |