Gaziantep Usulü Kilis Tavası
Gaziantep Tarzı Kilis Tavası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram kıyma
- 4 tane kırmızı biber (kapya biber)
- 4 tane yeşil biber
- 8-10 diş sarımsak
- 1 tane patlıcan
- 4 tane domates
- Yarım yemek kaşığı salça
- Bir tutam tuz
- Bir tutam karabiber
Gaziantep Yolu Kilis Tavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel biberleri yıkanır sonra 2 bölünür daha sonra robota koyup çok ufak olmayacak biçimde robotta çekili.
- Arkasında sarımsak çekilir salçasını baharatlı koyup yoğurulur.
- Daha sonra içine kıyması konur elimizde yeterlice yoğrulur,orta uzunluk tepsimize patlıcanları soyulur uzunlamasına ince ince kesilir tepsinin ortasına dizilir.
- Daha sonra yoğurduğumuz kıyma harcını patlıcanları üstüne konur elimiz ile bastırılır düzeltilir.
- Domatesleri 4 bölünür kenarlarına düzülür sırası ile daha evvelden ısıttığımız 220 derece fırınımızda 30 dakika pişirilir .
- Üstü kızarana kadar birtakım fırınlar 20- 25 dakika pişiriyor fırınınızın durumuna nazaran pişirin lütfen.
Gaziantep Yöntemi Kilis Tavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









