Gaziantep Usulü Börek
Gaziantep Yordamı Börek Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo kıyma
- 2 tane büyük kırmızı soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1.5 su bardağı yağ
Hamuru için;
- 1 kilo un
- 4 bardak su
- 1 tatlı kaşık tuz
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
Gaziantep Adabı Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak kıymayı kavuralım, daha sonra soğanları ekleyelim ,soğanlar biraz sulanınca salçayı, karabiberi ekleyelim .
- Pişirdikten sonra tepsiye koyup soğumasını bekliyoruz.
- Daha sonra hamuru yapıyoruz.
- Unu,tuzu ekleyip karıştırıp azar azar suyunu ekleyelim.
- Daha sonra hamuru küçük yufka halinde açıp içine harcımızı koyalım.
- Ortadan ikiye katlayıp bıçak yardımıyla kenarlarını kesip ortadan ikiye bölelim.
- Daha sonra yağı kızdırıp yağda pişirelim.
Gaziantep Yordamı Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















