Gaziantep Usulü Bamya Yemeği

Gaziantep Tarzı Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bamya
  • 5 adet domates
  • 1 tane biber
  • 1 tane soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı su
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ

Gaziantep Yolu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak soğanı doğrayıp kavuralım.
  2. Daha sonra biberi doğrayıp ekleyelim.
  3. Daha sonra bamyaları doğrayıp tencereye alalım, biraz salyalaşınca doğradığımız domatesleri ekleyelim.
  4. Domatesler sulanınca yarım bardak su,pul biber ile tuzu ekleyelim.
  5. En son ise servis edelim.

Gaziantep Adabı Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nafiye Kurabiye
Çaylı Kahveli Kurabiye
Kuru Biber, Patlıcan Dolması, Lahana Sarması
Şişte Pankek
Yuvarlak Borcamda Pratik Baklava
Arpacık Soğanlı, Patatesli Et Yahnisi
Hdabla | © 2025 |