Gaziantep Köy Kahkesi
Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram irmik
- 250 ml üzüm pekmezi
- 155 ml zeytinyağı
- 2 adet l uzunluk yumurta
- 155 gram toz şeker
- 155 ml süt
- 1 paket kabartma tozu
- 100 gram tereyağ
- 40 gram kendir tohumu
- 40 gram küncü (çörek otu)
- 50 gram çiğ susam
- 30 gram mayana (rezene)
- 900 gram un (sinangil marka kullandım)
Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Rezene bir tavaya alınır ve kokusu çıkana dek kavrulur ,daha sonra bir havanda birazcık ezilir.
- Un hariç tüm gereç bir kapta karıştırılır ve yoğurmaya başlanır.
- Un yavaş yavaş denetimli eklenir.
- Ele yapışmayan lakin sertte olmayan bir hamur elde edilir.
- Hamur 10 dk dinlendirilir.
- 50 gramdan fitiller yapılıp halka biçimine getirilir.
- İçerisindeki tohumlar nedeniyle fitil yapılırken çok basılırsa dağılma oluyor o sebeple yavaşça üzerine bastırmadan eşit kalınlıkta fitil hazırlanır. Tepsiye dizilir.
- 180 derece evvelce ısınmış fırında kızarana dek pişirilir. Afiyetle ve sevgiyle kalın☺️.
Gaziantep Köy Kahkesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













