Garanti Tarif Şekerpare

Garanti Tanım Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 250 gram tereyağ/margarin(oda ısısında olacak)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 4,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için;
- 6 su bardağı şeker
- 5 su bardağı su
- Çeyrek limon
Garanti Tanım Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için bütün gereçleri bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
- Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olması gerekir.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp fırın için uygun tepsiye diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
- Tatlıyı fırına atar atmaz şerbet için gerekli materyalleri tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kapağı kapalı olsun şekerlenme yapmaz.
- Fokurdamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıyoruz.
- Kızaran tatlıyı fırında alıyoruz ❗️sıcak tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz. ❗️kesinlikle hamur olmaz korkmayın.
- Şerbeti döktükten sonra bi beş dk kadar üzerini kapatıyoruz ve sonrasında açıyoruz. ❗️tatlı tam manasıyla soğumadan yemeye kalkarsanız hamur olduğunu görürsünüz aldanmayın.
- Hamurun dinlenmesi lazım ki içindeki yağ donsun ve hamurluğu geçsin.
Tarife birebir uyarak yaparsanız bu tarifle asla pişman olmazsınız🌸 deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Garanti Tanım Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



