Garanti Tarif Şekerpare

Garanti Tanım Şekerpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 250 gram tereyağ/margarin(oda ısısında olacak)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 4,5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için;

  • 6 su bardağı şeker
  • 5 su bardağı su
  • Çeyrek limon

Garanti Tanım Şekerpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamur için bütün gereçleri bir kapta güzelce yoğuruyoruz.
  2. Yumuşacık ele yapışmayan bir hamur olması gerekir.
  3. Ceviz büyüklüğünde kesimler koparıp fırın için uygun tepsiye diziyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış fanlı fırında 180 derecede nar üzere kızarana kadar pişiriyoruz.
  5. Tatlıyı fırına atar atmaz şerbet için gerekli materyalleri tencereye alıyoruz ve kaynayana kadar pişiriyoruz.
  6. Kapağı kapalı olsun şekerlenme yapmaz.
  7. Fokurdamaya başladıktan sonra 10 dk daha kaynatıyoruz.
  8. Kızaran tatlıyı fırında alıyoruz ❗️sıcak tatlıya sıcak şerbeti döküyoruz. ❗️kesinlikle hamur olmaz korkmayın.
  9. Şerbeti döktükten sonra bi beş dk kadar üzerini kapatıyoruz ve sonrasında açıyoruz. ❗️tatlı tam manasıyla soğumadan yemeye kalkarsanız hamur olduğunu görürsünüz aldanmayın.
  10. Hamurun dinlenmesi lazım ki içindeki yağ donsun ve hamurluğu geçsin.

Tarife birebir uyarak yaparsanız bu tarifle asla pişman olmazsınız🌸 deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Garanti Tanım Şekerpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Erişte (Kesme Makarna)
Sahur Sofram
Ispanak Yemeği
Havuçlu Kek (Keklerin Kraliçesi)
Sütlaç
2 Renkli Muffin
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet