Ganajlı Tatlı
Ganajlı Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya keki:
- 2 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı kaynar su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması;
- 2 su bardağı süt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 3 yemek kaşığı şeker
- 1 paket toz krem şanti (krema pişip soğuduktan sonra)
Üzeri için;
- 50 gram sütlü çikolata
- 50 gram sıvı krema
- Süslemek için beyaz çikolata
- Toz antep fıstığı
Ganajlı Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
(küçük dikdörtgen borcam kullandım kek için)
- Yumurtalar ve şeker güzelce çırpılır köpürene kadar daha sonra kaynar su sıvı yağ eklenir. Çırpmaya devam edilir.
- Kabartma tozu, vanilya ,un eklenir, tekrar çırpılır.
- Borcama kekin hamuru dökülür 170 derecede pişirilir.
- Soğuması için kek bir kenara alınır.
- 5. Kremayı da yapalım tüm gereçler tencereye alınır daima karıştırılır koyu bir muhallebi olana kadar pişirilir. Üzeri hava almasın diye streç çekilir soğumaya bırakılır.
- Soğuyan kremaya toz halinde kremşanti eklenir ve mikserle çırpılır. 7. Ganaj üretimi krema küçük bir tavaya alınır ısıtılır içine çikolata eklenir yeterlice karıştırılır. Soğumaya bırakılır.
- Pandisyan keki ikiye bölünür sunum tabağına alınır üzerine krema sıkılır (meyve de ekleyebilirsin isteğe bağlı ) öteki kalan pandispanya keki üstüne katılır krema tekrar sıkılır yapılan ganaj üzerine gezdirilir beyaz çikolata ve toz antep fıstığı ile süslenir.
- Görsel olarak hoş durmasada lezzeti harikaydı 🤌🏻😋
Ganajlı Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













