Ganajlı Borcam Pastası
Ganajlı Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 8 yemek kaşığı şeker
- 1 cay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 adet vanilya
- 1 adet kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 1 su bardağı süt
Krem şantisi için; (kremşantiyi isteyen 2 ölçü yapabilir)
- 1 adet kremşanti
- 1su bardağından biraz eksik süt
Garaj için;
- 160 gram bitter yahut sütlü çikolata
- 200 ml sıvı krema
Ganajlı Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak ganajını hazırlayınız pişirme kabınızın içine sıvı kremayı dökünüz. Serce parlağınızı hafif yakacak kadar ısındıktan sonra ocağın altını kapayınız üstününe çikolatayı ekleyip güzelce karıştırınız ve soğuması i için kenara aliniz.
- Keki için; 3 adet yumurta ve şekeri kar üzere oluncaya kadar çırpınız sonra vanilyayı sıvı yağını ve yoğurdu ekleyip spatulayla yavaş yavaş söndürmeden karıştırınız. En son unu ve kabartma tozunu eleyerek ekleyiniz ve onuda tıpkı formda spatulayla karıştırınız.
- Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar pişiriniz, içinin çektiğini denetim etmek için kürdan testi yapınız.
- Pişen kekin birinci sıcağı çıktıktan sonra üstüne 1 su bardağı sütü her tarafına gelecek formda dökünüz.
- Sonra kremşantiyi sütle çırpınız ve kekiniz büsbütün soğuduktan sonra üstüne yayınız yapmış olduğunuz ganajıda soğuduktan sonra kremanın üstüne dökünüz 4-5 saat bekletiniz 1 gece beklerse daha hoş olur.
- Ben vişne ve şam fıstığı ile süsledim siz dinlediğiniz üzere süsleyiniz buzdolabında 4 -5 saat soğuduktan sonra servise hazırdır.
Not:Pişirme müddeti fırından fırına değisir. Birde ben 1 paket kullandım çok kremalı sevmiyoruz isteyen 2 paket kremşanti kullanabilir daha detaylı ve görüntülü tarifeler için ınstagram sayfalı takip edebilirsiniz.
Ganajlı Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















