Ganaj Tarifi
Ganaj Tanımı İçin Malzemeler
- 200 ml sıvı krema
- 160 gram çikolata (ben 100 gram sütlü 60 gram bitter çikolata kullandım)
Ganaj Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye sıvı kremayı alın.
- Orta ateşte kaynama noktasına gelene kadar ısıtın (kaynatmayın, kenarlarda küçük baloncuklar oluşması yeterli).
- 100 gram sütlü çikolatayı ve 60 gram bitter çikolatayı küçük kesimlere ayırın. Çikolatanın kolay erimesi için ince doğranmış olmasına dikkat edin.
- Isınan kremayı ocaktan alın.
- İçine doğradığınız çikolataları ekleyin.
- Çikolataları krema içinde büsbütün eriyene kadar spatula yahut çırpıcı ile karıştırın. Pürüzsüz ve parlak bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.
- Ganajı biraz soğumaya bırakın.
- Kek, pasta yahut tatlılar üzerinde kullanabilirsiniz. Şayet daha ağır bir kıvam isterseniz, bir müddet buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyet olsun :).
Ganaj Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










