Galatasaray Kurabiyesi
Galatasaray Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gram margarin yahut tereyağı
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket vanilya
- 3 buçuk çay bardağı un
- Sarı ve kırmızı besin boyası
- Damla çikolata
Galatasaray Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alıp karıştıralım.
- Son olarak unu yavaş yavaş ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- Mandalina büyüklüğünde iki modül hamur ayırıp, birine sarı başkasına kırmızı besin boyasını ekleyelim.
- Sade hamuru tezgaha oklava yahut merdane ile açıp bardakla üzerine bastırıp yuvarlak haller verelim.
- Hafif kenarlarına bastırıp oval biçim verelim.
- Daha sonra renkli hamurlardan görseldeki üzere harfleri yapıp,üzerine 5 damla çikolata ekleyip buzdolabında 15-20 dakika bekletelim.
- 160-170 derece ısıtılmış fırında altı kızarana kadar pişirelim. İşte bu kadar! (eğer oval kurabiye kalıbınız, yahut mutfağınızda oval bir obje varsa tabanını onunla şekillendirebilirsiniz).
- Bu ölçülerden 15 adet kurabiye çıkıyor. Afiyet olsun deneyenlere!.
Galatasaray Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















