Füme Domates Sosu

Füme Domates Sosu Tanımı İçin Malzemeler

  • 5 kg domates
  • 10-12 diş sarımsak
  • 3 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
  • • 1 yemek kaşığı kaya tuzu
  • • 2 yemek kaşığı şeker
  • • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • • 2 kol taze biberiye yahut kekik

Füme Domates Sosu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Domatesleri iri iri doğrayın. Soğan ve sarımsakları da bütün halde ya da ikiye bölerek fırın tepsisine yerleştirin.
  2. Üzerine yavaşça zeytinyağı gezdirip evvelce ısıtılmış 200°c fırında domatesler suyunu salıp hafif köz tadı alana kadar pişirin. (yaklaşık 40-45 dk. ) dilerseniz kabuklarını ayırabilirsiniz.
  3. Fırından çıkan domates, soğan ve sarımsağı tencereye alın.
  4. Sirke, tuz, şeker, baharatlar ve kalan zeytinyağını ekleyin.
  5. Orta ateşte kaynayıp kıvam alana kadar pişirin. (yaklaşık 30-40 dk. ).
  6. İsteğe nazaran blenderdan geçirip pürüzsüz hale getirebilirsiniz.
  7. Sıcakken kavanozlara doldurun, kapağını kapatıp aykırı çevirin.
  8. Bu sos; makarna, pizza, et,tavuk,balık yemekleri ve kahvaltıda ekmek üstü sos olarak mükemmel oluyor.

Füme Domates Sosu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Haşhaşlı Kek
Kadayıf Kaplamalı Tatlı
Dünyanın En Pratik Mantısı
Fırında Havuç Kızartması
Tek Tek Açmaya Son 6 Defada 60 Kat Baklava (Videolu)
Salçalı Sucuklu Soğanlı Yumurta
Hdabla | © 2025 |