Fransız Kurabiyesi
Fransız Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 120 gram tereyağ (oda ısısı)
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı kabartma tozu
- 2.5 su bardağı kadar un ( denetimli ekleyin)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı
- Yarım çay kaşığı kakao
Fransız Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kaba yumurtayı tereyağı pudra şekeri vanilyayı ve kabartma tozu koyup karıştırın .
- En son unu azar azar koyup yeterlice yoğurun ele yapışmayan hoş hamur olacak streçleyip buzdolabında 15 dk bekletin.
- Pişirme kağıdını masaya koyun hamuru koyun üstüne öteki pişirme kağıdı koyup merdaneyle açın çok ince olmayacak ve yuvarlak form verin pişirme kağıdını tepsiye koyun kurabiye hamurunu tepsiye dizin.
- Üzeri için 1 yumurta sarısını kaseye koyun öbür kaseyede 1 yumurta sarısı ve kakao koyup karıştırın, çok koyu olursa az su ile açın kurabiyelerin yarısını sade yumurta sürün öbür yarısınıda kakaolu olanı sürün üzerlerini kürdanla yahut çatalla çizikler atın.
- 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin pişince fırından alıp açık biçimde uygunca soğumaya bırakın afiyet olsun😊.
Fransız Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















