Fransız Kurabiyesi

Fransız Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 120 gram tereyağ (oda ısısı)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • 2.5 su bardağı kadar un ( denetimli ekleyin)

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı

Üzeri için:

  • 1 yumurta sarısı
  • Yarım çay kaşığı kakao

Fransız Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kaba yumurtayı tereyağı pudra şekeri vanilyayı ve kabartma tozu koyup karıştırın .
  2. En son unu azar azar koyup yeterlice yoğurun ele yapışmayan hoş hamur olacak streçleyip buzdolabında 15 dk bekletin.
  3. Pişirme kağıdını masaya koyun hamuru koyun üstüne öteki pişirme kağıdı koyup merdaneyle açın çok ince olmayacak ve yuvarlak form verin pişirme kağıdını tepsiye koyun kurabiye hamurunu tepsiye dizin.
  4. Üzeri için 1 yumurta sarısını kaseye koyun öbür kaseyede 1 yumurta sarısı ve kakao koyup karıştırın, çok koyu olursa az su ile açın kurabiyelerin yarısını sade yumurta sürün öbür yarısınıda kakaolu olanı sürün üzerlerini kürdanla yahut çatalla çizikler atın.
  5. 170 derece fırında yaklaşık yarım saat pişirin pişince fırından alıp açık biçimde uygunca soğumaya bırakın afiyet olsun😊.

Fransız Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kremalı Mantarlı Tavuk
Avcı Böreği
El Yapımı Sanılan 5 Dakikada Gözleme
Patlıcanlı Pirinç Pilavı
Osmanlı Mirası Enfes Süt Helvası
Sosisli Makarna
Hdabla | © 2025 |