Fransız Ekmeği (French Bread Rolls)

Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 5 +1/2 (yarım) su bardağı un
  • 100 gram oda sıcaklığında tereyağ

Üzeri için;

  • İnce kesilmiş 16 tereyağ dilimi

200 ml bardak kullandım

Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mayayı yoğurma kabına aldım. Ilık sütü ve toz şekeri ekledim. Karıştırdım ve 10 dakika kabarmasını bekledim. 💫 4 su bardağı unu ekledim, yoğurdum. 💫oldukça ele yapışan bir hamur elde ettim. Yapışkan lakin cıvık değil.
  2. Un ve öteki materyaller düzgünce karışınca hamura tereyağını ekledim ve homojen bir hal alana kadar yoğurmaya devam ettim.
  3. Yoğurma süreci sırasında, yavaş yavaş yarım bardak daha un ekledim. Artık hamur yapışkanlığını kaybedecek ve kulak göğsü kıvamında olacak.
  4. Hamurun üzerini örterek, bir saat mayalanmaya bıraktım. 💫Mayalanan hamuru yavaşça yoğurdum. (gazını almak için) eşit iki kesime böldüm.
  5. İlk parçayı elimle, tezgahta, ordöv tabağı büyüklüğünde açtım. Eşit sekiz kesime böldüm. 💫Her bir parçayı tekrar elimle, katlayarak beze haline getirdim. Öteki hamura da birebir süreci uyguladım. 💫pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsisine dizdim.
  6. Bıçak ile bezelerin üzerine çizik attım, bu çiziğe ince dilimlediğim tereyağ kesimlerini yerleştirdim. 💫Üzerini örterek 15 dakika tepsi mayası için beklettim.
  7. Ben kuzinede altı ve üstü kızarana kadar pişirdim. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Sıhhat ve afiyetle🌺.

Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cam Gibi Parlayan Reyhan Şerbeti
Günlerce Bayatlamayan Tuzlu Kurabiye
En Lezzetli Fıstıklı Kurabiye
Ev Yapımı Balık Kraker (Videolu)
Ispanaklı Kek
Yeşil Mecirmek Çorbası
Hdabla | © 2025 |