Fransız Ekmeği (French Bread Rolls)

Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket yaş maya
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5 +1/2 (yarım) su bardağı un
- 100 gram oda sıcaklığında tereyağ
Üzeri için;
- İnce kesilmiş 16 tereyağ dilimi
200 ml bardak kullandım
Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mayayı yoğurma kabına aldım. Ilık sütü ve toz şekeri ekledim. Karıştırdım ve 10 dakika kabarmasını bekledim. 💫 4 su bardağı unu ekledim, yoğurdum. 💫oldukça ele yapışan bir hamur elde ettim. Yapışkan lakin cıvık değil.
- Un ve öteki materyaller düzgünce karışınca hamura tereyağını ekledim ve homojen bir hal alana kadar yoğurmaya devam ettim.
- Yoğurma süreci sırasında, yavaş yavaş yarım bardak daha un ekledim. Artık hamur yapışkanlığını kaybedecek ve kulak göğsü kıvamında olacak.
- Hamurun üzerini örterek, bir saat mayalanmaya bıraktım. 💫Mayalanan hamuru yavaşça yoğurdum. (gazını almak için) eşit iki kesime böldüm.
- İlk parçayı elimle, tezgahta, ordöv tabağı büyüklüğünde açtım. Eşit sekiz kesime böldüm. 💫Her bir parçayı tekrar elimle, katlayarak beze haline getirdim. Öteki hamura da birebir süreci uyguladım. 💫pişirme kağıdı serdiğim fırın tepsisine dizdim.
- Bıçak ile bezelerin üzerine çizik attım, bu çiziğe ince dilimlediğim tereyağ kesimlerini yerleştirdim. 💫Üzerini örterek 15 dakika tepsi mayası için beklettim.
- Ben kuzinede altı ve üstü kızarana kadar pişirdim. Evvelce ısıtılmış 200 derece fırında altı ve üstü kızarana kadar pişirebilirsiniz. Sıhhat ve afiyetle🌺.
Fransız Ekmeği (French Bread Rolls) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













