Frangipane Dolgulu İncirli Tart
Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı İçin Malzemeler
Tart hamuru için;
- 200 gram un
- 100 gram tereyağı (soğuk küp küp kesilmiş)
- 50 gram şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tutam tuz
Frangipane kreması için;
- 100 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
- 4 çorba kaşığı bal yada 100 gram şeker
- 100 gram badem unu (veya toz badem)
- 2 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya şekeri (isteğe bağlı)
Üzeri için;
- 8-10 taze incir (yıkanmış ve dörde bölünmüş)
- Bal (üzerine sürmek için)
Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tart hamuru için un, pudra şekeri ve tuzu karıştırın.
- Soğuk tereyağını ekleyip parmak uçlarınızla unlu karışımın içine yedirin.
- Yumurtayı ekleyip süratlice yoğurun (fazla yoğurmayın).
- Hamuru streç sinemaya sarıp buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin.
- Frangipane için oda sıcaklığındaki tereyağını ve şekeri yada balı mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyip çırpmaya devam edin.
- Badem unu, un ve vanilya şekerini ekleyip karıştırın.
- Fırını 180°c’ye ısıtın.
- Hamuru unlanmış yerde açarak tart kalıbınıza yerleştirin.
- Hamurun tabanını çatalla birçok yerinden delin ve yaklaşık 12 dakika denetimli alt üst ayarda pişirin.
- Frangipane karışımını evvelce pişmiş hamurun üzerine eşit formda yayın.
- İnci modüllerini frangipanenin üzerine yerleştirin.
- Tartı evvelden 180°c ye ısıtılmış fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli pişirin. Tartın üstü altın sarısı olmalı ve frangipane katılaşmalı.
- Fırından çıkar çıkmaz üzerine yavaşça bal sürün.
- Ilık yahut oda sıcaklığında servis yapabilirsiniz.
- İsterseniz üzerine biraz pudra şekeri serpebilir yahut yanında kaymakla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!
Not:Taze incir yerine armut da kullanılabilir. Buzdolabına kaldırıldıktan sonra ikinci gün bence tadı daha da hoş oluyor. 😊
Frangipane Dolgulu İncirli Tart Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















