Frambuazlı Trileçe
Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 5 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 buçuk su bardağı un
Keki ıslatmak için;
- 4 su bardağı soğuk süt
- 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
- 1 paket krema (200ml.)
Üzerine;
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı soğuk süt
Frambuaz sos için;
- 250 gr.frambuaz
- 1 çay bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 su bardağı su
- 1 pk vanilya
Frambuazlı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çırpma kabına 5 adet yumurta ve toz şekeri alalım, çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
- Ardından vanilya,kabartma tozu, ve unu ekleyelim spatula yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
- Dikdörtgen borcama yada fırın kabına yağlı kağıt serelim.
- Kek harcımızı dökelim. 160°fırında 25-30 dk. Kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Diğer tarafta keki ıslatmak için derin bir kaba süt,şeker ve kremayı alalım şeker eriyene kadar karıştıralım bir kenara alalım.
- Fırından çıkardığımız keki fırın kağıdı ile birlikte aykırı çevirip fırın kağıdını dikkatlice çıkaralım.
- Üzerine hazırladığımız süt şerbetini eşit oranda dökelim ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
- Bu ortada derin bir kapta krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım buzdolabına kaldıralım.
- Frambuaz sos için; Tencereye frambuazları alalım toz şekeri ekleyelim çukur bir kâsede nişastayı 1 bardak su ile açalım frambuaza ek edelim ocağa alalım.
- Orta ateşte karıştırarak kıvam alıp saydamlaşıncaya kadar pişirelim.
- En son vanilyayı ekleyelim soğumak üzere kenara alalım.
- Diğer tarafta oda sıcaklığında soğuyan kekin üzerine buzdolabında soğumuş olan şantiyi sıvayalım iki yemek kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayıralım.
- Keki bir saat kadar buzdolabına düzgünce soğuması için kaldıralım.
- Süre sonunda buzdolabından keki çıkaralım oda ısısında soğuyan frambuazlı sosu üzerine eşit ölçüde döküp sıvayalım.
- Ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına alalım. Treleçenin üzerine şeritler çekelim kürdan yardımıyla ileri geri verev formlar verelim.
- Buzdolabında en az 3 saat, bir gün dinlenirse daha nefis olur😋😋😋 nefis frambuazlı trileçe hazır afiyetler olsun 🍇🍇🍇🩷🩷🩷.
Frambuazlı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















