Frambuazlı Trileçe

Frambuazlı Trileçe Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 5 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 buçuk su bardağı un

Keki ıslatmak için;

  • 4 su bardağı soğuk süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı toz şeker
  • 1 paket krema (200ml.)

Üzerine;

  • 1 paket krem şanti
  • 1 su bardağı soğuk süt

Frambuaz sos için;

  • 250 gr.frambuaz
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 1 pk vanilya

Frambuazlı Trileçe Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çırpma kabına 5 adet yumurta ve toz şekeri alalım, çırpıcı yardımıyla köpük köpük olana kadar çırpalım.
  2. Ardından vanilya,kabartma tozu, ve unu ekleyelim spatula yardımıyla karıştırmaya devam edelim.
  3. Dikdörtgen borcama yada fırın kabına yağlı kağıt serelim.
  4. Kek harcımızı dökelim. 160°fırında 25-30 dk. Kabarıp üzeri kızarana kadar pişirelim.
  5. Diğer tarafta keki ıslatmak için derin bir kaba süt,şeker ve kremayı alalım şeker eriyene kadar karıştıralım bir kenara alalım.
  6. Fırından çıkardığımız keki fırın kağıdı ile birlikte aykırı çevirip fırın kağıdını dikkatlice çıkaralım.
  7. Üzerine hazırladığımız süt şerbetini eşit oranda dökelim ve oda sıcaklığında soğumaya bırakalım.
  8. Bu ortada derin bir kapta krem şantiyi süt ile güzelce çırpalım buzdolabına kaldıralım.
  9. Frambuaz sos için; Tencereye frambuazları alalım toz şekeri ekleyelim çukur bir kâsede nişastayı 1 bardak su ile açalım frambuaza ek edelim ocağa alalım.
  10. Orta ateşte karıştırarak kıvam alıp saydamlaşıncaya kadar pişirelim.
  11. En son vanilyayı ekleyelim soğumak üzere kenara alalım.
  12. Diğer tarafta oda sıcaklığında soğuyan kekin üzerine buzdolabında soğumuş olan şantiyi sıvayalım iki yemek kaşığı kadarını üzerini süslemek için ayıralım.
  13. Keki bir saat kadar buzdolabına düzgünce soğuması için kaldıralım.
  14. Süre sonunda buzdolabından keki çıkaralım oda ısısında soğuyan frambuazlı sosu üzerine eşit ölçüde döküp sıvayalım.
  15. Ayırdığımız krem şantiyi sıkma torbasına alalım. Treleçenin üzerine şeritler çekelim kürdan yardımıyla ileri geri verev formlar verelim.
  16. Buzdolabında en az 3 saat, bir gün dinlenirse daha nefis olur😋😋😋 nefis frambuazlı trileçe hazır afiyetler olsun 🍇🍇🍇🩷🩷🩷.

Frambuazlı Trileçe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Snickers Kurabiye Tarifi (Videolu)
Resimli 3 Katlı Mousse Pasta (Videolu)
Lahmacun (Tavada)
Yoğurt Soslu Patates Şöleni
Kaymaklı Kurabiye
Pizza Twest
Hdabla | © 2025 |