Frambuazlı Cheseecake Tarifi

Frambuazlı Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler

Alt tabanı için ;

  • 2paket burçak bisküvi
  • 125 gr tereyağı yahut margarin

Kreması için;

  • 500 gr labne peyniri
  • 200 sıvı krema
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 yumurta
  • 4 yemek kaşığı un
  • 3 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Sosu için;

  • 1.5 su bardağı frambuaz
  • 1.5 su bardağı su
  • 1 çay bardağına yakın şeker
  • 3 tatlı kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı su

Frambuazlı Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bisküvileri robottan çekelim üzerine eritilmiş tereyağını ekleyip karıştıralım ve yağlı kağıt serili kelepçeli kalıp tabanına serelim, bardak yardımıyla düzeltip dolaba kaldıralım.
  2. O dolapta dinlenirken kremasını hazırlayalım sıvı kremayı mikserde güzelce çırpalım.
  3. Üzerine labne ekleyip 5 dakika daha çırpalım, daha sonra şekerini ilave edip şeker eriyene kadar çırpmaya devam edelim.
  4. Daha sonra yumurtaları teker teker ekleyerek çırpalım.
  5. Son olarak katı materyallere geçelim un vanilya ve nişastayı da ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpalım.
  6. Dolaptan çıkarttığımız bisküvi tabanının üzerine kremayı dökelim tezgaha birkaç sefer vurup havasını alıp 150 derecelik hafif ılık fırına koyalım.
  7. Fırının alt tabanına bir kapta kaynar su bırakalım ki buhar yapsın.
  8. Ilk olarak 150°’de yarım saat pişirip dereceyi 180’e çıkartalım. Görüntüdeki üzere ortası hafif sallanacak biçimde olmalı fırından alalım….
  9. Kek soğurken sosunu pişirelim. Frambuaz ve suyu tencereye alıp kaynamaya başlayınca şekerini ilave edelim.
  10. Kaynayınca yarım su bardağı suda açtığımız nişastayı üzerine ekleyip katı aşınca ocaktan alalım ılıdıktan sonra kekin üzerine döküp hafif soguyunca dolaba kaldıralım.
  11. Bir gece dolapta dinlenmesi daha hoş olur vaktiniz yoksa beş 6 saatte kâfi oluyor yapacak olanlara kolay gelsin yiyenlere afiyet olsun🌼🌼 dilerseniz vişne ve limon ile de hazırlayabilirsiniz.

Frambuazlı Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğuk Başlangıç Veya Meze Tabağı
Kışlık Biberli Domates Sos Tarifi
Fırın Sütlaç
Kaymaklı Kurabiye
Yelpaze Baklava
Fındıklı Şekerpare
Hdabla | © 2025 |