Frambuazlı Borcam Tatlısı

Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 3 adet yumurta
  • 3 türk kahvesi fincanı şeker
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 1 fincan süt
  • 3 fincan un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Islatmak için:

  • 1 su bardağı süt

Frambuazlı sos için:

  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 su bardağı su
  • 300 gram frambuaz
  • 5 yemek kaşığı şeker

Pastacı kreması için:

  • 1 yumurta
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 gram sıvı krema

Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kek için; yumurta ve şekeri uygunca çırpalım. Sıvıyağı ve sütü ekleyip tekrar çırpalım. Unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyelim son sefer çırpalım.
  2. Büyük kare borcamı yağlayıp, karışımı dökelim ve evvelden ısıtılmış 180°c fırında pişirelim. Pişip pişmediğini kürdan batırarak anlayabilirsiniz. Piştiğinden emin olunca keki fırından çıkarıp soğumaya bırakalım.
  3. Pastacı kreması için tereyağı ve sıvı krema hariç bütün materyalleri karıştırıp ocakta kaynayana kadar pişirelim. Kaynadıktan sonra 1-2 dakika daha kısık ateşte pişirdikten sonra soğumaya bırakalım.
  4. Frambuazlı sos için bütün gereçleri karıştırıp kaynayana kadar pişirelim. Sonrasında soğumaya bırakalım.
  5. Keki sütle ıslatıp üzerine frambuazlı sosu yayalım. Sosun üzerine de pastacı kremasını sürelim güzelce düzleyelim. En az 2-3 saat dolapta dinlendirdikten sonra servis edebilirsiniz.
  6. Üzerini süslemek için; istediğiniz gereçleri kullanabilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun. ♡♡♡.

Frambuazlı Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Üzüm Yaprağı Sarması
Fellah Mantısı (Etsiz, Kıymasız)
Çıtır Tavuk
Fit Wasa Gofret
Patates Mücver
Un Helvası
Hdabla | © 2025 |