Fonksiyonel Sebzeli Mücver
Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 1 büyük kabak (rendelenmiş, suyu sıkılmış)
- 3 orta havuç (rendelenmiş)
- 1 yeşil biber (ince doğranmış)
- 1 küçük soğan (ince doğranmış)
- 2 diş sarımsak (ezilmiş)
- 2 yumurta
- 3 yemek kaşığı sorgum unu
- 3 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı yulaf unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
- 1/2 (yarım) çay kaşığı pul biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
Üzeri için;
- Çörekotu
Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırını 180°c’ye ayarlayın.
- Kabak ve havuçları rendeleyip suyunu sıkın. Biber, soğan ve sarımsağı ekleyin.
- Sorgum, mısır ve yulaf ununu, karbonat ve baharatları karıştırın.
- Sebzeleri, yumurtaları ve zeytinyağını un karışımına ekleyip homojen bir hamur elde edin.
- Silikon mat yahut yağlı kağıt serili tepsiye ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
- Hafifçe çörekotu serpiştirin.
- 20 dakika fırında pişirin, üzeri hafif kızarınca çıkarın.
- Sıcak yahut oda sıcaklığında, kahvaltıda avokado, zeytinyağlı domates yahut yeşilliklerle servis edin. Afiyet olsun.
Fonksiyonel Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








