Fiyonk Poğaça

Fiyonk Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta akı (sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı süt (ılık)
- 1 su bardağı su (ılık)
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 paket instans kuru maya
- 4 yemek kaşığı şeker
- 1 buçuk yemek kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
- Aldığı kadar un ( un ölçüsü vermiyorum)
Üzeri için:
- Susam
- Çörek otu
Fiyonk Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bütün gereçleri karıştırma kabına alıyoruz güzelce yoğuruyoruz.
- Bir saat kadar mayası gelmesini bekliyoruz.
- Mayası gelen hamurlara fiyonk hali veriyoruz.
- Fiyonk formu için birinci evvel yuvarlak açıyoruz içerisine yağ sürüyoruz, tereyağı isterseniz içine haşhaş yada çikolata yada zeytin koya bilirsiniz ,ikiye katlayıp ortasından 2 tane kesiyoruz.
- İlk evvel bir tarafını katlıyoruz sonra öbür tarafını katlıyoruz ortada kalan kısmı üzerine hakikat katlıyoruz.
- Fotoğrafta da gösterdiğim üzere yapıyoruz.
- Tepsi mayası gelmesi için biraz bekliyoruz yarım saat bir saat kadar tepsi mayası gelen hamurların üzerine yumurta sarısını sürüp çörek otu ve susamı da ekleyip 180 derece fırında alt üst ayarda pişirmeye gönderiyoruz.
- Üzeri kızarana kadar pişiriyoruz müddet vermiyorum fırına nazaran mühleti değişebilir pişen poğaçalarımızı afiyetle yiyoruz.
Deneyecek olanlara afiyet olsun allah’a emanet olun 😂.
Fiyonk Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








