Fit Tatlı

Fit Tatlı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kase çilek
  • 1 kaşık keten tohumu yahut çiya tohumu
  • 1 bardak süt
  • 5-6 kaşık yulaf ezmesi
  • 1 çay kaşığı pudra şekeri
  • 1-2 kaşık bal

Fit Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Çilekleri çiya ve pudra şekeriyle birikte bi kapta yeterlice eziyoruz.
  2. Yapışmayan bi tavaya alarak bikaç damla limon sıkarak hafif rengi canlanana kadar pişiriyoruz.
  3. Yulafı tavada hafif kavurduktan sonra üzerine bal ve süt ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz.
  4. Kasenin tabanına bisküvi kesimleri koyup üzerine yulaf lapasını döküyoruz.
  5. En üste çilekli sosu dökerek buzdolabında dinlendiriyoruz.

Fit Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Elmalı Kurabiye
Etli Nohut Yemeğim
Tahinli Cevizli Kuru Baklava
Gaziantep’in Meşhur Nohut Dürümü
Pamuk Poğaça
Hindistan Cevizli Islak Kek
Hdabla | © 2025 |