Fıstıkpare

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı antep fıstığı tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3.5 ya da 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet gereçlerini tencereye aşıp kaynatalım.
  2. Fıstıkpare için tüm materyalleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Çok katı bir hamur olmasın. Kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler yaparak yuvaryalım.
  5. Ortasını parmağımızla ya da oklava yardımı ile oyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20-25 dakika pişirelim.
  7. İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökelim.
  8. 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.
  9. Servis esnasında toz fıstık ile süsleyelim.

Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Kek
Özenle Hazırlanmış Meyve Tabağı
Süt Helvası
Mayalı Poğaça
Fırında Palamut
Gerçek Tekirdağ Köftesi Tarifi
Hdabla | © 2025 |