Fıstıkpare

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler

  • 150 gram margarin
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5 çay bardağı antep fıstığı tozu
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 adet yumurta
  • 3.5 ya da 4 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şerbet gereçlerini tencereye aşıp kaynatalım.
  2. Fıstıkpare için tüm materyalleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
  3. Çok katı bir hamur olmasın. Kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğuralım.
  4. Ceviz büyüklüğünde kesimler yaparak yuvaryalım.
  5. Ortasını parmağımızla ya da oklava yardımı ile oyalım.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20-25 dakika pişirelim.
  7. İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökelim.
  8. 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.
  9. Servis esnasında toz fıstık ile süsleyelim.

Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Limonlu Çatlak Kurabiye
Tam Kıvamında Kabak Tatlısı
Pirinç Pilavı
Havuçlu Muzlu Bebek Pankeki
Tahinli Susamlı Kurabiye
Sufle
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet