Fıstıkpare

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1.5 çay bardağı antep fıstığı tozu
- 1 su bardağı irmik
- 1 adet yumurta
- 3.5 ya da 4 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Şerbeti için;
- 3 su bardağı şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon
Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbet gereçlerini tencereye aşıp kaynatalım.
- Fıstıkpare için tüm materyalleri derin bir kaba alıp karıştıralım.
- Çok katı bir hamur olmasın. Kulak göğsü kıvamı alana kadar yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde kesimler yaparak yuvaryalım.
- Ortasını parmağımızla ya da oklava yardımı ile oyalım.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli 20-25 dakika pişirelim.
- İlk sıcaklığı geçince ılık şerbeti dökelim.
- 2-3 saat dinlendikten sonra servise hazır.
- Servis esnasında toz fıstık ile süsleyelim.
Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


