Fıstıkpare

Fıstıkpare Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket margarin
- 1 adet yumurta
- 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1,5 çay bardağı toz antep fıstığı
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım çay bardağı irmik
- 2 su bardağı kadar un
Şerbeti için;
- 2,5 su bardağı toz şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
Üzeri için;
- Antep fıstığı
Fıstıkpare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbetini hazırlıyoruz tencereye su ve şekeri koyup kısık ateşte pişiriyoruz, hafif fokurdamaya başlayınca limon suyunu ekliyoruz.
- 15 dakika daha kaynatıp altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz .
- Ayrı bir kaba margarin, pudra şekeri ,yumurta, irmik ve vanilyayı alıp karıştırıyoruz.
- Sonrasında denetimli bir halde un ve kabartma tozunu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur elde ediyoruz .
- Elde ettiğimiz hamurlardan ceviz büyüklüğünden kesimler koparıp yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.
- Şekil verdiğimiz hamurları oklava yardımı ile ortasına çukurlar açıyoruz ve 170 derece fırında pişiriyoruz.
- Pişen hamurlarımızın birinci sıcağı çıktıktan sonra soğumuş şerbeti üzerine gezdiriyoruz.
- Şerbeti çeken tatlımızın ortasını antep fıstığı ile süslüyoruz ,hepsi bu kadar beğenmeyi ve kaydetmeyi unutmayın şimdiden afiyet olsun 😋🌸🌸.
Fıstıkpare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


