Fıstıklı Tiramisu
Fıstıklı Tiramisu Tanımı İçin Malzemeler
- 30 adet kedidili bisküvi
- 2 yemek kaşığı nescafe
- 350 ml sıcak su
- Kakao
Kreması için:
- 175 gram labne
- 250 gram mascarpone
- 400 gram sıvı krema
- 1 paket şekerli vanillin
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı fıstık kreması
Fıstıklı Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kahveyi sıcak su ile karıştırıp soğumaya bırakın.
- Pastanın kreması için bütün materyalleri karıştırma kabına alıp koyu kıvam alana kadar çırpın.
- Bisküvileri 1-2 saniye kahveye batırıp çıkarın ve kalıba dizin.
- Benim kalıbım 30 x 12 cm.
- İlk katı dizdikten sonra üzerine 1 kat krema döküp eşit halde yayın.
- Tekrar bisküvi ıslatın ve üzerine dizin. Ben 3 kat bisküvi dizdim.
- Son katına kremayı sıkma torbasına aktarıp üzerine form vererek sıkın.
- Bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis etmeden evvel üzerine kakao serpiştirin.
Fıstıklı Tiramisu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















