Fıstıklı Şölen

Fıstıklı Şölen Tanımı İçin Malzemeler
- 350 gram sade petibör bisküvi
- 1.5 yemek kaşığı pudra şekeri (dolu dolu)
- 4 yemek kaşığı kakao (dolu dolu)
- Yarım su bardağı kabuğu soyulmuş tuzsuz yer fıstığı
- 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- Yarım su bardağı süt
Üzeri için;
- 80 gram eritilmiş çikolata
- Çekilmiş fıstık
Fıstıklı Şölen Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri ve tuzsuz yer fıstığını bir mutfak robotunda düzgünce çekin, incecik bir kıvam elde edin.
- Çektiğiniz bisküvi ve fıstık karışımına kakao ve pudra şekerini ekleyin. Karışımı yeterlice karıştırın.
- Karışıma eritilmiş tereyağını ve sütü ekleyin. Yoğurmak için ellerinizi kullanabilirsiniz. Şayet kıvamı dağılacak üzere olursa, azar azar eritilmiş tereyağı ekleyerek kıvamı dengeleyin.
- Hamur kıvamına gelince, karışımı yağlı kağıda sarın. Buzlukta 1 ila 1. 5 saat kadar dinlendirin.
- Buzluktan çıkan karışımdan dilediğiniz biçimde kesimler kesin. Akabinde bu modülleri eritilmiş çikolataya batırın.
- Çikolatanın üzerine, çekilmiş fıstık serpin. Çikolata donana kadar bekleyin.
- Fıstıklı şöleniniz hazır! Soğuk servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun!
Fıstıklı Şölen Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
