Fıstıklı Muzlu Dondurma

Fıstıklı Muzlu Dondurma Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet olgunlaşmış muz
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı dolusu fıstık ezmesi (şekersiz kullandım)
Üzeri için:
- 2 paket sütlü yahut bitter çikolata
- 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
Fıstıklı Muzlu Dondurma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Olgun muzları soyun ve rondoya yahut blendera ekleyin.
- Yoğurdu, fıstık ezmesi ve tatlılığına nazaran balı muzlara ekleyin.
- Hepsini blenderdan pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar uygunca karıştırın.
- Karışımı dondurma kabına alın ve üzerini streç sinemayla kapatın.
- Dondurucuda en az 4 saat yahut gece boyunca dondurun.
- Dondurmayı hindistan cevizi yağı ile bir arada erittiğiniz çikolatayla buluşturun.
- Hindistan cevizi yoksa eklemeniz kaide değil ben var diye ekledim.
- Çikolatası donduktan sonra yemden evvel birazcık oda sıcaklığında bekletin ve servis yapın.Afiyetle. 🌟🍦.
Fıstıklı Muzlu Dondurma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




