Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi

Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram tereyağı
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 4 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı tarçın
  • 40 gram file antep fıstığı

Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağı pudra şekeri ve vanilya ile karıştırılır.
  2. Sıvıyağ, tarçın limon suyu ve limon kabuğu rendeleri ek edilip tekrar karıştırılır.
  3. 4 su bardağı un ve kabartma tozu eklenerek hamur yeterlice yoğurulur.
  4. Dinlendikten sonra iki yağlı kağıt ortasında hamur açılarak çay bardağı ile ay formu verilerek kesilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir.
  5. 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli bir halde pişirilir.
  6. Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.

Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Kabak Böreği
Sebzeli Tavuk
Gaziantep Usulü Ekşili Yuvarlama
Limonlu Frosting Soslu Kek
Diyet Kabak Tost
Hdabla | © 2025 |