Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi
Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 5 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 4 su bardağı un
- 1/2 (yarım) paket kabartma tozu
- 1 yemek kaşığı limon suyu
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı tarçın
- 40 gram file antep fıstığı
Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda sıcaklığındaki tereyağı pudra şekeri ve vanilya ile karıştırılır.
- Sıvıyağ, tarçın limon suyu ve limon kabuğu rendeleri ek edilip tekrar karıştırılır.
- 4 su bardağı un ve kabartma tozu eklenerek hamur yeterlice yoğurulur.
- Dinlendikten sonra iki yağlı kağıt ortasında hamur açılarak çay bardağı ile ay formu verilerek kesilen kurabiyeler fırın tepsisine dizilir.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fırında denetimli bir halde pişirilir.
- Soğuduktan sonra pudra şekerine bulanır.
Fıstıklı Limonlu Kavala Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







