Fıstıklı Kurabiye

Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım paket margarin
- Yarım şu bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı un
- Kabartma tozu
- Vanilya
- 6 su bardağına yakın mısır nişastası
- Aldığı kadar nişasta
Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Nişasta hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz. Sonra denetimli bir biçimde nişastayı ekliyoruz yani aldığı kadar nişasta ekliyoruz pürüzsüz bir hamur oluyor.
- Sonra istenilen formu verip yağlı kağıda diziyoruz, çok çıkıyor 2-3 konuk ağırlar pişen beyaz kurabiyeleri soğuduktan sonra benmari eritilmiş fındık kremasına bulayıp, robotta çekilen fıstığa buluyoruz.
- Pişirme basamağı ise fırına verdiğimiz de 15 dk müddette denetimli bir formda beyaz kalacak formda pişiriyoruz. Kürdanla denetim ederek pişiriyoruz
Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

