Fıstıklı Kurabiye

Fıstıklı Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Yarım paket margarin
  • Yarım şu bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • Kabartma tozu
  • Vanilya
  • 6 su bardağına yakın mısır nişastası
  • Aldığı kadar nişasta

Fıstıklı Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Nişasta hariç tüm materyalleri karıştırıyoruz. Sonra denetimli bir biçimde nişastayı ekliyoruz yani aldığı kadar nişasta ekliyoruz pürüzsüz bir hamur oluyor.
  2. Sonra istenilen formu verip yağlı kağıda diziyoruz, çok çıkıyor 2-3 konuk ağırlar pişen beyaz kurabiyeleri soğuduktan sonra benmari eritilmiş fındık kremasına bulayıp, robotta çekilen fıstığa buluyoruz.
  3. Pişirme basamağı ise fırına verdiğimiz de 15 dk müddette denetimli bir formda beyaz kalacak formda pişiriyoruz. Kürdanla denetim ederek pişiriyoruz

Fıstıklı Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Kek
Çilekli Köstebek Pasta
Maş Fasülyesi Mezesi
Nefis Ekmek (Cicipapa)
Salepli İncirli Kek
Kaşık Kurabiye(Cookies) (Deneyen Bir Daha İstiyor)
Hdabla | © 2025 |