Fıstıklı Cheesecake
Fıstıklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler
Taban için:
- 2 paket yulaflı bisküvi (200 g)
- 75 gram eritilmiş tereyağı
Kreması için:
- 600 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
- 200 ml krema
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilin
- 1 kaşık fıstık kreması
Fıstıklı sos için:
- Antebella fıstık kreması
Fıstıklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tabanı hazırlayın: bisküvileri rondoda un üzere çekin.
- Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
- Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin.
- Kreması için labne ve şekeri çırpın.
- Yumurtaları teker teker ekleyin.
- Krema, un ve vanilini ek edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
- Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine dökün.
- Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
- Fırına bir tava dolusu su koymayı unutmayın orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
- Fırın kapağını aralık bırakarak soğutun.
- Soğuyan cheesecake’in üzerine fıstıklı sos dökün.
Fıstıklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














