Fıstıklı Cheesecake

Fıstıklı Cheesecake Tanımı İçin Malzemeler

Taban için:

  • 2 paket yulaflı bisküvi (200 g)
  • 75 gram eritilmiş tereyağı

Kreması için:

  • 600 gram labne peyniri (oda sıcaklığında)
  • 200 ml krema
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 1 kaşık fıstık kreması

Fıstıklı sos için:

  • Antebella fıstık kreması

Fıstıklı Cheesecake Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tabanı hazırlayın: bisküvileri rondoda un üzere çekin.
  2. Eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.
  3. Kelepçeli kalıbın tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında bekletin.
  4. Kreması için labne ve şekeri çırpın.
  5. Yumurtaları teker teker ekleyin.
  6. Krema, un ve vanilini ek edip pürüzsüz hale gelinceye kadar çırpın.
  7. Hazırladığınız kremayı tabanın üzerine dökün.
  8. Önceden ısıtılmış 160°c fırında yaklaşık 50 dakika pişirin.
  9. Fırına bir tava dolusu su koymayı unutmayın orta kısmı hafif sallanıyorsa pişmiş demektir.
  10. Fırın kapağını aralık bırakarak soğutun.
  11. Soğuyan cheesecake’in üzerine fıstıklı sos dökün.

Fıstıklı Cheesecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yumuşacık Yoğurtlu Kömbe
Terbiyeli Tavuk Suyu Çorbası
Otlu Krep
Bisküvili Pasta
Elmalı Kurabiye
Şipşak Muzlu Pasta
Hdabla | © 2025 |