Fırından Kabak Tatlısı

Fırından Kabak Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg bal kabağı
  • 1,5 su bardağı toz şeker

Üzeri için;

  • Tahin
  • Ceviz

Fırından Kabak Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabukları soyulmuş kabakları istenilen boyutta dilimlenir şayet kabak dilimleriniz çok büyük ise pişme esnasında çevirmeniz gerekebilir.
  2. Dilimlediğimiz kabakları uygun bir fırın tepsisine yerleştirin üzerine şekeri gezdirin daha sonra kabakların üzerine streç sinema ile kapatarak 2-3 saat dinlendirin.
  3. Daha sonra 200 derecelik evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişirelim lakin denetimi bir halde fırından fırına değişiklik gösterebilir.
  4. Fırından alınan kabak tatlılarını soğuduktan sonra üzerine tahin ve bol ceviz ile süsleyip servis edebilirsiniz.

Fırından Kabak Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ara Öğünde Mükemmel Alternatifler! Hafif Ve Kalorisi Düşük Kurabiye!
Mini Cheescakes
Bulgurlu Sulu Köfte
Lahana Turşusu
Kremalı Mantar Çorbası
3 Renkli Tatlı
Hdabla | © 2025 |