Fırında Tüm Tavuk

Fırında Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet bütün tavuk
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım tatlı kaşığı toz pul biber
  • 5 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 3 adet patates
  • 2 adet biber
  • 2 âdet havuç

Fırında Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle uygun bir kaba yoğurt salça rendelenmiş 5 diş sarımsak ve baharatlarımızı ekleyip, karıştıralım. Akabinde bütün tavuğumuza kesikler atıp kurulayalım.
  2. Hazırladığımız sosu bir hoş tavuğun her yerine gelecek biçimde yayalım. Tavuğumuzu bu halde buzdolabına kaldırıp mümkünse 1-2 saat dinlendirelim.
  3. Ardından fırın tepsimizin içine yağlı kâğıt serip patates biber ve havucumuzu dilimleyelim üzerine tuz serpelim. Fırın ızgara telimizi tepsinin üzerine koyup tavuğumuzu yerleştirelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar denetimli biçimde pişirelim. Üzeri nar üzere kızaran tavuğumuzu fırından alıp servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋

Fırında Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çilek Aromali Browni Tadında Kek
Buzluk Poğaçası (Misafir Kurtarıcısı)
Yeşil Mercimekli Börek
Amsterdam Sokaklarının Meşhur Cookiesi
Lavaş Pizza
Kıbrıs Tatlısı
Hdabla | © 2025 |