Fırında Tüm Tavuk
Fırında Tüm Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet bütün tavuk
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım tatlı kaşığı toz pul biber
- 5 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 adet patates
- 2 adet biber
- 2 âdet havuç
Fırında Tüm Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle uygun bir kaba yoğurt salça rendelenmiş 5 diş sarımsak ve baharatlarımızı ekleyip, karıştıralım. Akabinde bütün tavuğumuza kesikler atıp kurulayalım.
- Hazırladığımız sosu bir hoş tavuğun her yerine gelecek biçimde yayalım. Tavuğumuzu bu halde buzdolabına kaldırıp mümkünse 1-2 saat dinlendirelim.
- Ardından fırın tepsimizin içine yağlı kâğıt serip patates biber ve havucumuzu dilimleyelim üzerine tuz serpelim. Fırın ızgara telimizi tepsinin üzerine koyup tavuğumuzu yerleştirelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 1 saat kadar denetimli biçimde pişirelim. Üzeri nar üzere kızaran tavuğumuzu fırından alıp servis edelim. Deneyecek olanlara afiyet olsun 😋
Fırında Tüm Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









