Fırında Tepsi Böreği

Fırında Tepsi Böreği Tanımı İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
İç harcı için;
- 500 gram ıspanak
- 2 adet soğan
- 1 adet havuç
- 1 kase lor peyniri
- 4 dilim kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 adet yumurta
- 1 tane soda
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
Üzeri için;
- Çörek otu
Fırında Tepsi Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklarımızı yıkayıp doğradıktan sonra soğanızımı küp küp doğruyoruz. Ben havucu rendeledim tavada havuç ve soğanı tıpkı anda zeytinyağında kavurdum. Ispanağı da ekleyip kavurunca peynirimizi döküyoruz tavaya karıştırdıktan sonra iç harcımız hazır.
- Sosumuzu hazırlarken süt, soda, sıvı yağ ve yumurtayı bir kapta karıştırıyoruz ve hazır.
- Tepsiye 1 adet yufkamızı koyuyoruz, her yerine eşit sosumuzu yediriyoruz. Tekrar 1 yufka 2. katıda motamot sosluyoruz.
- İç harcımızın yarısını eşit bir formda dağıtıyoruz .
- 3. yufkamızı üstüne koyuyoruz sosunu yediriyoruz. Tekrar yufka 4.yufkamızda tıpkı halde sosluyoruz ve kalan iç harcımızı döküyoruz.
- Üstüne ben çok az kaşar rendeledim tekrar son yufkamızı koyuyoruz ve tüm sosumuzu döküyorum.
- Ben bu basamakta dilimledim ve çörek otu serptim böreğe.
- Fırına nazaran dakikası değişiyor ben 50 dakika 200 derecede pişirdim. vakit dolunca 10 dakikada üstünün kızarması için 250 derecede pişirdim. Fırına nazaran değişiyor denetimli bir biçimde pişirebilirsiniz😊.
Fırında Tepsi Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








