Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası)

Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 15 adet arpacık soğan
  • 1 adet büyük patates (küçükse 2 adet)
  • 5 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 silme tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı zeytinyağ
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Kırmızı toz biber
  • 1 tutam kekik

Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları göğsünü küçük küp küp doğrayalım.
  2. Soğanları soyalım. Biberleri, patatesi ve sarımsakları küp küp doğrayalım.
  3. Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayalım.
  4. Bütün gereçleri tepsiye koyup üzerine salça, tuz, baharat ve sıvı yağı ve 1 su bardağı suyu ekleyip karıştıralım.
  5. Üzerini folyo yada yağlı kağıt ile kapatıp 45 dk pişirelim. Sonra üzerini açıp 15 dk üzeri kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Not:Bu tarife meskende kalan sebzelerden (patlıcan, kapya biber gibi) ekleyebilirsiniz.

Fırında Tavuklu Tava (Evde Ne Varsa Tavası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Amasya Usulü Akıtma (Krep) Tarifi
Özbek Pilavı (Muhteşem)
Tavuk Kızartması
Ton Balıklı Kabak Rulosu
20 Dakikada Tahinli Fındıklı Kuru Baklava (Videolu)
Havuçlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |