Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı
Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
Fırında tavuk için;
- 2 adet tavuk göğsü
- 5 adet yeşil biber
- 6-7 adet çeri domates
- Tuz
- Kekik
- Pulbiber
- Kırmızı toz biber
- 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
Şehriyeli bulgur pilavı için;
- 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
- Yarım çay bardağı tel şehriye
- 2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
- 3 bardak sıcak su
- Tuz
Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırında tavuk için tavuklarımızı jülyen jülyen doğrayalım, yağ ve baharatlar ile birleştirip uygunca harmanlayalım.
- Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları dizelim, yanlarına biber ve domatesleri koyalım 185° de denetimli bir halde yaklaşık 35 dk pişirelim.
- Şehriyeli bulgur pilavı için uygun pilav tenceresine tereyağını ekleyelim, eriyince şehriyeli ekleyip kahverengi olana kadar kavuralım daha sonra bulguru ekleyip yaklaşık 5 dakika kavuralım.
- En son üzerine 3 bardak sıcak su ekleyip tuzunu ekleyip kapağını örtelim, suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Afiyet olsun :).
Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






