Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı

Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

Fırında tavuk için;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 5 adet yeşil biber
  • 6-7 adet çeri domates
  • Tuz
  • Kekik
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı

Şehriyeli bulgur pilavı için;

  • 1 su bardağı iri pilavlık bulgur
  • Yarım çay bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı kaşığı tereyağı
  • 3 bardak sıcak su
  • Tuz

Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırında tavuk için tavuklarımızı jülyen jülyen doğrayalım, yağ ve baharatlar ile birleştirip uygunca harmanlayalım.
  2. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine tavukları dizelim, yanlarına biber ve domatesleri koyalım 185° de denetimli bir halde yaklaşık 35 dk pişirelim.
  3. Şehriyeli bulgur pilavı için uygun pilav tenceresine tereyağını ekleyelim, eriyince şehriyeli ekleyip kahverengi olana kadar kavuralım daha sonra bulguru ekleyip yaklaşık 5 dakika kavuralım.
  4. En son üzerine 3 bardak sıcak su ekleyip tuzunu ekleyip kapağını örtelim, suyunu çekene kadar pişmeye bırakalım. Afiyet olsun :).

Fırında Tavuk Ve Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tost Makinesinde Waffle
Glütensiz Kuru Meyveli Kurabiye
Ev Yapımı Pratik Domates Salçası (Artan Kabuklardan)
Kandil Simidi (25adet)
Enfes Churchill
Çiğköfte
Hdabla | © 2025 |