Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler

Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı İçin Malzemeler

  • 8-9 adet tavuk baget

Tavuğun sosu için;

  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 -3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı kadar biber salçası (isteğe bağlı)
  • 1,5 çay kaşığı toz pul biber
  • 1 çaykaşığı karabiber
  • 1 çaykaşığı kadar kimyon (isteğe bağlı)
  • 1,5 çay kaşığı sarımsak tozu yahut 2 diş sarımsak ezilmiş
  • 1 çay kaşığı tuz
  • İsteğe bağlı bir tatlı kaşığı bal( karamelize bir tat verir )

Patates için gerekli gereçler;

  • 6- 7 adet orta uzunluk patates
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • 2 -3 litre haşlama için su

Patatesin sosu için ;

  • 7- 8 yemek kaşığı sıvı yağ yahut zeytinyağı
  • 1,5 çay kaşığı toz pulbiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çaykaşığı karabiber
  • 1,5 çay kaşığı tuz
  • Varsa 1 çay kaşığı da patates yahut kaju baharatı
  • 5- 6 yemek kaşığı sıvı yağ

Közlemek için gereken sebzeler;

  • 8 9 adet biber
  • 3 4 adet patlıcan
  • 2 3 adet domates
  • İsteğe bağlı 1- 2 adet soğan (dilim dilim yapılarak közlenmeli )

Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak patateslerimizi güzelce yıkıyoruz ,tenceremize suyu ve tuzu alarak kaynamaya bırakıyoruz .
  2. Sonra patatesleri atıyoruz tam 12- 13 dakika haşlamaya bırakıyoruz katiyen 12- 13 dakikayı geçirmiyoruz.
  3. Sonra tencereden alıp elma dilimleri halinde dilimliyoruz sonra tepsimize yağlı kağıdımızı seriyoruz ,yağımızı ve baharatlarımızı bir kapta karıştırıyoruz.
  4. Üzerine elma dilimleri halinde dilimlediğimiz patateslerimizi koyup güzelce sosluyoruz .
  5. Patates sosu yapıp patatesler ile karıştırıldıktan sonra kapta kalanların üzerine yağı ekleyin ve karıştırın sonra patateslerin üzerine yanlışsız gezdirin.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsiye patatesleri alıyoruz ve yere diziyoruz .
  7. Sonra 7- 8 adet tavuk bagetlerimiz de tüy varsa ocakta yakıyoruz sonra tavuk sosunundaki tüm materyalleri bir kapta karıştırıyoruz ve tavukları içine hoş bir formda harmanlıyoruz, en az bir saat tercihen 3 -4 saat olacak halde buzdolabında dinlendiriyoruz.
  8. Patatesi hazırlamaya bu dinlendirme sürecinden bir saat evvel başlayınız ,buraya kadar yaptıktan sonra biber, patlıcan ,domates isteğe bağlı soğanlarımızı hoş ve yıkayıp tepsimizde konumlandırıyoruz ve evvelden 5 dakika alt üst fanlı halde ısıttığımız fırınımıza 60- 65 dakika 200 derece olacak halde sürüyoruz.
  9. Piştiğinden emin olup fırından alıyoruz ve hoş ve pratik lezzetli yemeğimizi afiyetle yiyoruz şimdiden herkese afiyet bal şeker olsun diyerek yemeğiniz nasıl oldu haydi yorumlara 😊😊😊😊😊😊.

Fırında Tavuk Patates Ve Közlenmiş Sebzeler Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Viral Olan ,Evlen Benimle Tavuk Yemeği (Marry Me Chicken)(Videolu)
Kıbrıs Tatlısı
Magnolia
Çilekli Baton Pasta
Milföy Waffle
Kıymalı Lahana Sarması
Hdabla | © 2025 |