Fırında Tavuk Kebap

Fırında Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg tavuk göğsü (kemiksiz derisiz butlada hoş oluyor)
  • 2 adet kapya biber
  • 3 adet köy biberi yada yeşil biber
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı dolusu acılı biber salçası
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber (acı seven fazla koyabilir)
  • Kekik
  • 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
  • Bir ölçü maydanoz

Fırında Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk etimizi rondodan geçirip kıyma haline getirelim.
  2. Ardından öteki materyalleri (kapya biber köy biberi soğan sarımsak maydanoz)rondodan geçirelim ve kıymanın üzerine ekleyelim .
  3. Sonra baharatlarını ,salçasını ve yağını ekleyip uygunca yoğuralım.
  4. İlk etapta cıvık üzere oluyor dolaba koyalım 1- 2 saat dinlendirelim.
  5. O sırada kendini toparlar sonra yapacağınız fırın kabına koyalım ve hamur kesme aparatı yada bıçak ile dilimleme yapalım sonra üzerine çizikler yapıp hal verelim.
  6. Önceden ısınmış 200°lik fırında denetimli biçimde pişirelim fırından çıkmasına yakın tepsi kenarına domates ve biber koyup köz yapabilirsiniz ,deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.

Fırında Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elmalı Soslu Kek
Hamsi Tava
Börülce Salatası
Hellim Peynirli Atom Tost
Mis Gibi Tereyağlı Bulgur Pilavı
+8 Aylık Bebe Aşuresi
Hdabla | © 2025 |