Fırında Tavuk Kebap
Fırında Tavuk Kebap Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü (kemiksiz derisiz butlada hoş oluyor)
- 2 adet kapya biber
- 3 adet köy biberi yada yeşil biber
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı dolusu acılı biber salçası
- Tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (acı seven fazla koyabilir)
- Kekik
- 1 çay bardağına yakın sıvı yağ
- Bir ölçü maydanoz
Fırında Tavuk Kebap Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk etimizi rondodan geçirip kıyma haline getirelim.
- Ardından öteki materyalleri (kapya biber köy biberi soğan sarımsak maydanoz)rondodan geçirelim ve kıymanın üzerine ekleyelim .
- Sonra baharatlarını ,salçasını ve yağını ekleyip uygunca yoğuralım.
- İlk etapta cıvık üzere oluyor dolaba koyalım 1- 2 saat dinlendirelim.
- O sırada kendini toparlar sonra yapacağınız fırın kabına koyalım ve hamur kesme aparatı yada bıçak ile dilimleme yapalım sonra üzerine çizikler yapıp hal verelim.
- Önceden ısınmış 200°lik fırında denetimli biçimde pişirelim fırından çıkmasına yakın tepsi kenarına domates ve biber koyup köz yapabilirsiniz ,deneyecek olanlara kolaylıklar dilerim afiyet olsun.
Fırında Tavuk Kebap Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














