Fırında Tavuk Güveç

Fırında Tavuk Güveç Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük paket tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 3 adet yeşil biber
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 yemek kaşığı domates salçası
Üzeri için
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Tavuk Güveç Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak küp küp doğranmış soğanları pembeleşene kadar kavuralım. Daha sonra sarımsak ve doğradığımız biberleri ekleyip karıştıralım.
- Biberler kavrulduktan sonra bir kaşık domates salçası ekleyelim küp küp doğranmış domatesleri de ekleyip, biraz karıştıralım.
- Son olarak tavuk göğsü ve baharatları da ekleyip pişmeye bırakalım.
- Pişen sotemizi güveçlere koyup üzerine kaşar peyniri de ekleyerek 200 derece ısıtılmış fırına verip 15 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.
Fırında Tavuk Güveç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




