Fırında Tavuk Baget
Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler
- 8 tavuk baget
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 büyük patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 4-5 sivri biber
Üzeri için;
- 4 küp tereyağ
- Baharat (kekik, pul biber, tuz, karabiber)
Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk bagetlere çizik atalım.
- Sos için; yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatları karıştıralım. Hazırlanan sosun içerisine bagetleri atıp dolapta yarım saat kadar dinlendirelim.
- Patatesleri elma dilim doğrayarak çok az sıvı yağ tuz ve kekik ile harmanlayalım.
- Ardından yağlı kağıt serili tepsiye bagetleri dizelim ortalarına patates ve biberleri özensiz yerleştirelim. Üzerine tereyağ koyalım.
- 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun….
Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







