Fırında Tavuk Baget

Fırında Tavuk Baget Tanımı İçin Malzemeler

  • 8 tavuk baget
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 büyük patates
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 4-5 sivri biber

Üzeri için;

  • 4 küp tereyağ
  • Baharat (kekik, pul biber, tuz, karabiber)

Fırında Tavuk Baget Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk bagetlere çizik atalım.
  2. Sos için; yoğurt, salça, sıvı yağ ve baharatları karıştıralım. Hazırlanan sosun içerisine bagetleri atıp dolapta yarım saat kadar dinlendirelim.
  3. Patatesleri elma dilim doğrayarak çok az sıvı yağ tuz ve kekik ile harmanlayalım.
  4. Ardından yağlı kağıt serili tepsiye bagetleri dizelim ortalarına patates ve biberleri özensiz yerleştirelim. Üzerine tereyağ koyalım.
  5. 180 derece fırında 50 dakika kadar pişirelim. Afiyet olsun….

Fırında Tavuk Baget Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kadayıflı Şambali Tatlısı
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)
Ev Baklavası
Alinazik Kebabı ( Köz Tadında)
Midye Tavuk
Frambuazlı Çikolatalı Fit Browni
Hdabla | © 2025 |