Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı)

Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo süt
- Yarım su bardağı pirinç
- 2 su bardağı su
- 1 paket damla sakızı
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 su bardağı şeker
Üzerine süslemek için:
- Kırılmış fındık
- Ceviz
- Fıstık yada antep fıstığı
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yarım bardak pirinçimizi yıkayıp 1,5 bardak suyla, suyu çekene kadar haşlayalım.
- Suyu çeken pirinçin üzerine süt, şeker, vanilya ve danla sakızını ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakalım.
- Not: (şeker ölçüsüne kaşıkla bakıp arttırabilirsiniz ben damak tadımıza nazaran yaptım. ).
- Küçük bir kasede nişasta ve kalan yarım bardak suyu çırpıp nişastayı sıvı hale getirelim.
- Kaynayan sütlacımızın içine nişastayı karıştıralım bu süreçte karışımı süratli karıştırıp bırakalım 5-10 dk kadar kaynatıp ocağı kapatalım.
- İçine su koyduğumuz fırın tepsimize sütlaçlarımızı yerleştirelim ve burada 180 derecede 40 dk kadar pişirelim.
- Son 5 dk kala ayarını 200-210 yapıp üzerini kızartıp fırından sütlaçlarımızı çıkarıp üzerini süsleyerek servis yapabiliriz.Afiyet olsun🌸.
Fırında Sütlaç (Damla Sakızlı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



