Fırında Sütlaç

Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı su
  • Yarım su bardağı süt (nişastayı açmak için)

Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırında sütlaç için öncelikle pirinci haşlayalım. Pirinçleri güzelce yıkadıktan sonra 2 su bardağı su ile pirinçler yumuşayıp pişene kadar haşlayın. Çok az sulu kalacaktır.
  2. Haşlanan pirinçlerin üzerine sütü, vanilyayı ek edip kaynatın.
  3. Onlar kaynarken bir kap içerisinde nişasta ve sütü pürüzsüz kıvam alıncaya kadar karıştırın.
  4. Karışım kaynamaya başlayınca şekeri ve sütle karıştırdığınız 3 yemek kaşığı buğday nişastasını ek ediniz. 10-15 dk. Daha kaynatıp ocağın altını kapatın.
  5. Fırın için uygun ısıya sağlam sütlaç kaselerine sütlaçlarınızı paylaştırın.
  6. Tepsinize soğuk su doldurun ve sütlaç kaplarını fırın tepsinize dizin (tepsideki su sütlaç kaplarının yarısına kadar gelecek).
  7. Tepsiyi fırınınızın en üst rafına yerleştirin.
  8. 180 derecede, sütlaçlarınız kızarana kadar fırınlayın. -afiyet olsun.

Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Bayram Baklavası
Tavuk Kanat
En Kolay Domates Sosu
Dubai Cup
Zeytinyağlı Yumurta
Fit Hurma Topları
Hdabla | © 2024 |