Ev Yapımı Bayram Baklavası

Ev Üretimi Bayram Baklavası Tanımı İçin Malzemeler
- Malzemeler 🙂
Hamuru için :
- Yarım paket tereyağı yahut margarin ( eritilmiş )
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 adet yumurta
- 1-2 damla limon
- Aldığı kadar un (5.5 – 6 su bardağı) denetimi ekleyin değişiklik gösterebilir
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Yarım çay kaşığı karbonat
Açmak için;
- Nişasta
Arası için ;
- Ceviz yahut antep fıstığı ( tercihe nazaran )
Üzeri için;
- Tereyağı (eritilmiş)
Şerbeti için;
- 3.5 su bardağı toz şeker
- 3.5 su bardağı su
- Yarım limon
Ev İmali Bayram Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir yoğurma kabına eritmiş olduğumuz margarini yahut tereyağını alalım, sonra süt, sıvı yağ, yumurta ve limon ekledikten sonra sıvı materyalleri karıştıralım.
- Karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş ek edelim undan mı değişiklik gösterebilir o yüzden denetimli ununuzu ekleyin daha sonra kabartma tozu, vanilya, karbonatı da ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
- Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve nişasta ile tabak büyüklüğünde bezelerimizi açalım ve 5 er tane açalım ve 5 adedini üst üste katarak oklava ile açalım.
- Açtıktan sonra yuvarlak olan ve yağlamış olduğumuz tepsiye açtığımız hamuru yerleştirelim daha sonra 5 er tane daha açalım ve üst üste katarak oklava ile açalım ve onu da tepsiye alalım, üzerine cevizimizi serpiştirelim.
- Serpiştirdikten sonra 5 er tane daha üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim ve bir tane daha 5 er tane üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim.
- Daha sonra baklavamız bittikten sonra bıçak ile keselim ve üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını gezdirelim.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden takipli bir formda pişirin tatlımız pişerken biz de şerbetimizi hazırlayalım.
- Şerbeti için; su ve şekeri ocağın üzerinde uygunca kaynatalım kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım daha sonra ocaktan alalım sıcak tatlımıza ılık şerbetimizi gezdirelim.
Ev İmali Bayram Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









