Ev Yapımı Bayram Baklavası

Ev Üretimi Bayram Baklavası Tanımı İçin Malzemeler

  • Malzemeler 🙂

Hamuru için :

  • Yarım paket tereyağı yahut margarin ( eritilmiş )
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 adet yumurta
  • 1-2 damla limon
  • Aldığı kadar un (5.5 – 6 su bardağı) denetimi ekleyin değişiklik gösterebilir
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Yarım çay kaşığı karbonat

Açmak için;

  • Nişasta

Arası için ;

  • Ceviz yahut antep fıstığı ( tercihe nazaran )

Üzeri için;

  • Tereyağı (eritilmiş)

Şerbeti için;

  • 3.5 su bardağı toz şeker
  • 3.5 su bardağı su
  • Yarım limon

Ev İmali Bayram Baklavası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir yoğurma kabına eritmiş olduğumuz margarini yahut tereyağını alalım, sonra süt, sıvı yağ, yumurta ve limon ekledikten sonra sıvı materyalleri karıştıralım.
  2. Karıştırdıktan sonra unumuzu yavaş yavaş ek edelim undan mı değişiklik gösterebilir o yüzden denetimli ununuzu ekleyin daha sonra kabartma tozu, vanilya, karbonatı da ekleyip kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur yoğuralım.
  3. Yoğurduktan sonra ceviz büyüklüğünde bezeler yapalım ve nişasta ile tabak büyüklüğünde bezelerimizi açalım ve 5 er tane açalım ve 5 adedini üst üste katarak oklava ile açalım.
  4. Açtıktan sonra yuvarlak olan ve yağlamış olduğumuz tepsiye açtığımız hamuru yerleştirelim daha sonra 5 er tane daha açalım ve üst üste katarak oklava ile açalım ve onu da tepsiye alalım, üzerine cevizimizi serpiştirelim.
  5. Serpiştirdikten sonra 5 er tane daha üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim ve bir tane daha 5 er tane üst üste katarak açalım ve onu da tepsiye dizelim.
  6. Daha sonra baklavamız bittikten sonra bıçak ile keselim ve üzerine eritmiş olduğumuz tereyağını gezdirelim.
  7. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 35-40 dk pişirelim fırından fırına değişiklik gösterebilir o yüzden takipli bir formda pişirin tatlımız pişerken biz de şerbetimizi hazırlayalım.
  8. Şerbeti için; su ve şekeri ocağın üzerinde uygunca kaynatalım kaynadıktan sonra yarım limon ekleyip 10 dakika daha kaynatalım daha sonra ocaktan alalım sıcak tatlımıza ılık şerbetimizi gezdirelim.

Ev İmali Bayram Baklavası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Orman Meyveli Torta Nua ( Muhallebili Kek)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Soğan Dolması
Tam Ölçü Dondurmalı İrmik Helvası
Sweet Chili Soslu Tavuk (Tavuk Dünyası Tabağı Yapıyoruz)
Patates Püreli Tavuk Sote
Az Malzemeli Pastane Tuzlusu
Çikolatalı Truflar
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet