Fırında Sufle

Fırında Sufle Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 tane yumurta
  • 80 gram bitter çikolata
  • Yarım su bardağı un
  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1 çimdik tuz

Fırında Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tanımımıza başlamadan evvel fırınımızı 220 derecede çalıştıralım.
  2. Bir tavaya 50 gram tereyağını eritelim.
  3. 80 gram bitter çikolatayı ekleyerek çikolata büsbütün eriyince kadar karıştıralım.
  4. Ocağı kapattıktan sonra ve yarım su bardağı un ek ederek güzelce karıştıralım.
  5. Ayrı bir kapta 3 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
  6. 1 çimdik tuz ek ederek biraz daha çırpalım.
  7. Son olarak erittiğimiz çikolatalı karışımı ek edelim ve homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
  8. Kullanacağımız kapları yağladıktan sonra eşit bir biçimde paylaştıralım.
  9. Sufle kaplarını fırın telinin üzerine yerleştirerek ısıttığımız fırında yaklaşık 7 yahut 8 dakika pişirelim.
  10. Suflenin pişme mühleti kıvamı için son derece değerli.
  11. Üzerine pudra şekeri serpip, dondurma ile de ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun. 🌷.

Fırında Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yeşil Mercimekli Ekmek ( Efsane Bir Lezzet Bombası )
Acılı Ezme Az Ölçülü
Kayısı Soslu Cookie
Kolay Bisküvili Pasta Tarifi (Finger Karamelize Bisküvili)
Lütenitsa (Köz Patlıcan Biber Sosu)
Dereotlu Bezelyeli Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |