Fırında Sufle
Fırında Sufle Tanımı İçin Malzemeler
- 3 tane yumurta
- 80 gram bitter çikolata
- Yarım su bardağı un
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı şeker
- 1 çimdik tuz
Fırında Sufle Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tanımımıza başlamadan evvel fırınımızı 220 derecede çalıştıralım.
- Bir tavaya 50 gram tereyağını eritelim.
- 80 gram bitter çikolatayı ekleyerek çikolata büsbütün eriyince kadar karıştıralım.
- Ocağı kapattıktan sonra ve yarım su bardağı un ek ederek güzelce karıştıralım.
- Ayrı bir kapta 3 adet yumurta ve yarım su bardağı şekeri köpük köpük oluncaya kadar çırpalım.
- 1 çimdik tuz ek ederek biraz daha çırpalım.
- Son olarak erittiğimiz çikolatalı karışımı ek edelim ve homojen bir kıvam alıncaya kadar çırpalım.
- Kullanacağımız kapları yağladıktan sonra eşit bir biçimde paylaştıralım.
- Sufle kaplarını fırın telinin üzerine yerleştirerek ısıttığımız fırında yaklaşık 7 yahut 8 dakika pişirelim.
- Suflenin pişme mühleti kıvamı için son derece değerli.
- Üzerine pudra şekeri serpip, dondurma ile de ikram edebilirsiniz.Afiyet olsun. 🌷.
Fırında Sufle Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













