Fırında Soslu Mantar
Fırında Soslu Mantar Tanımı İçin Malzemeler
- 5-6 adet mantar
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı sıvıyağ
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı su (salçayı seyreltmek için)
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
Fırında Soslu Mantar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fırın kabımıza salçamızı koyalım.
- Üzerine kekik, sıvı yağ, rendelenmiş sarımsak, tuz ve suyu ekleyerek karıştıralım.
- Salçalı sosumuzun üzerine saplarını çıkardığımız mantarlarımızı sıralayalım.
- Mantarların saplarını da boşluklara koyalım.
- En son üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi ekleyelim.
- 200 derecede ısıtılmış fırında kaşarı eriyip üzeri kızarana kadar ortalama 20 dakika pişirelim. Kahvaltılık mantarımız hazır. Afiyet olsun.
Fırında Soslu Mantar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











