Fırında Soslu Karnabahar

Fırında Soslu Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet küçük uzunluk karnabahar
Panesi için :
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı mısır unu
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çiçek çiçek ayırıp yıkayalım. Ve sıcak suda 10 dakika kadar haşlayalım.
- Panesi için verdiğim materyalleri güzelce çırpalım.
- Haşlanan karnabaharları tane tane paneye ek edip, her yerini eşit gelecek halde sosa bulayalım.
- Sosladığımız karnabaharları yağlı kağıt serili fırın tepsimize dizelim.
- 180 derece fırında 25-30 dakika kızarana kadar pişirelim.
- Kızaran karnabaharlarımızı servis tabağına alıp yoğurt ile servis edebilirsiniz.Afiyet olsun 🌸.
Fırında Soslu Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






