Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 1 küçük karnabahar
  • 2 adet orta uzunluk havuç
  • 2 adet orta uzunluk patates
  • 6 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik

Yoğurtlu sosu için:

  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • Nane
  • Dereotu (isteğe bağlı)

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük kesimlere ayırdığımız karnabahar ve brokolileri güzelce yıkayıp fırın kabına alıyoruz.
  2. Havuçları ve patatesleri soyup doğruyoruz onlarıda fırın kabına alıyoruz.
  3. Ayrı bir kasede karıştırdığımız yağ ve baharatları sebzelerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz.
  4. 200° fırında sebzeler yumşayana kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
  5. Sebzelerimiz pişerken yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz.
  6. Servis için tabağın tabanına yoğurt sosumuzu yayıyoruz üzerine sebzelerimizi koyuyoruz.

Afiyet olsun 😇🌸

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Boyoz
Tatlı Patates Yemeği (8 Ay+)
Sarı Mercimek Çorbası (8+ Ay)
Tavuk Dünyası Kekiklim
Glutensiz Yaban Mersinli Yoğurt Keki
Meyveli Kış Çayı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet