Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar

Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- 1 küçük brokoli
- 1 küçük karnabahar
- 2 adet orta uzunluk havuç
- 2 adet orta uzunluk patates
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- Kekik
Yoğurtlu sosu için:
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam tuz
- Nane
- Dereotu (isteğe bağlı)
Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük kesimlere ayırdığımız karnabahar ve brokolileri güzelce yıkayıp fırın kabına alıyoruz.
- Havuçları ve patatesleri soyup doğruyoruz onlarıda fırın kabına alıyoruz.
- Ayrı bir kasede karıştırdığımız yağ ve baharatları sebzelerin üzerine döküp harmanlıyoruz. Üzerine yağlı kağıt seriyoruz.
- 200° fırında sebzeler yumşayana kadar orta ara karıştırarak pişiriyoruz.
- Sebzelerimiz pişerken yoğurtlu sosumuzu hazırlıyoruz.
- Servis için tabağın tabanına yoğurt sosumuzu yayıyoruz üzerine sebzelerimizi koyuyoruz.
Afiyet olsun 😇🌸
Fırında Soslu Brokoli-Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




