Fırında Somon

Fırında Somon Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket somon ( ekseriyetle tarım kooperatif marketlerde 3-4 adet oluyor. şayet samon fileto olarak bulabilirseniz 2 adet oluyor
  • 1 adet tatlı patates (Eğer tatlı patates yoksa olağan patateste kullanabilirsiniz)
  • 1 adet orta uzunluk soğan

Sosu için ;

  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (tercihinize nazaran acı yahut tatlı olabilir. fakat balığın tadını almak isterseniz şayet balıkta acı hiçbir şey kullanmayın derim)
  • 1 yemek kaşığı kekik
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı limonun suyu
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı sarımsak tozu
  • 4-5 adet defne yaprağı
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Fırında Somon Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak tatlı patateslerimizi kızartmalık olarak doğruyoruz.
  2. Aynı biçimde soğanlarımızı da çok ince olmayacak biçimde doğruyoruz.
  3. Sosu için yazmış olduğumuz gereçleri zeytinyağı ile güzelce karıştırıyoruz.
  4. Patatesleri ve soğanları hazırladığımız sosun bir kısmı ile karıştırıp borcamın tabanına güzelce terleştiriyoruz.
  5. Somon dilimlerinide hazırladığımız sosa bulayıp borcama koyuyoruz.
  6. Kalan sosuda balıkların üzerine döküp ıslattığımız yağlı kağıdı üzerine örtüp fırına veriyoruz.
  7. Somon balıkları piştikten sonra bir 10 dakika kadarda yağlı kağıdı üzerinden alıp kızarmasını sağlıyoruz.
  8. Borcam tabanına mutlaka yağlı kağıt koymıyalım. Zira yemeğin sulu olmasına sebep oluyor. Ben çok sulu sevmediğim için bunu yapmıyorum.
  9. Özellikle piştikten sonra alt tabandaki sosa ekmek bandırmayı unutmayın. Deneyecek arkadaşlara afiyet olsun.

Fırında Somon Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pasta Tarifi
Muteşem Şekerpare
Çilek Soslu Bisküvili Pasta
Sufle
Haşhaşlı Limonlu Kek
Kuru İncir Reçeli
Hdabla | © 2025 |