Fırında Sebzeli Tavuk Kanat

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler

  • İstediğiniz kadar kanat
  • 1 kuru soğan
  • 1 domates
  • 1 biber
  • 1 patlıcan
  • 3-4 patates
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı toz biber
  • Tuz
  • Nane
  • Kekik
  • Sumak
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Yarım çay bardağı zeytinyağ

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri ve soğanı yuvarlak keselim. Patlıcanları, biberleri, domatesleri küçük kesimlere keselim.
  2. Sos için; salça, toz biber, zeytinyağ ve baharatları ekleyelim.
  3. Kanatları sos bulayalım. Kalan sosu sebzelere de sürelim ve tepsiye dizelim. En altta patates olucak halde üzerine soğan-biber-patlıcan-domates ve kanatları koyarak dizelim.
  4. 200°’de 40 dk pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösterebilir) 20. Dk da kanatları aksi çevirip öbür tarafının da pişmesini sağlayalım. Afiyet olsun.

Not:Ben elimde olan zerzevatları kullandım. Elinizde olan bütün sebzelerle yapabilirsiniz.

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Brawnola – Alternatif Brownie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bayat Ekmekten Kahvaltılık Pizza
Terbiyeli Sebzeli Tavuk Çorbası
Sebzeli Lahmacun Böreği
Patatesli Tuzlu Kek
Elmalı Tart
İncirli Tatlı
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.