Fırında Sebzeli Tavuk Kanat

Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı İçin Malzemeler
- İstediğiniz kadar kanat
- 1 kuru soğan
- 1 domates
- 1 biber
- 1 patlıcan
- 3-4 patates
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı toz biber
- Tuz
- Nane
- Kekik
- Sumak
- Kimyon
- Karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri ve soğanı yuvarlak keselim. Patlıcanları, biberleri, domatesleri küçük kesimlere keselim.
- Sos için; salça, toz biber, zeytinyağ ve baharatları ekleyelim.
- Kanatları sos bulayalım. Kalan sosu sebzelere de sürelim ve tepsiye dizelim. En altta patates olucak halde üzerine soğan-biber-patlıcan-domates ve kanatları koyarak dizelim.
- 200°’de 40 dk pişirelim. (fırından fırına değişiklik gösterebilir) 20. Dk da kanatları aksi çevirip öbür tarafının da pişmesini sağlayalım. Afiyet olsun.
Not:Ben elimde olan zerzevatları kullandım. Elinizde olan bütün sebzelerle yapabilirsiniz.
Fırında Sebzeli Tavuk Kanat Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


