Fırında Sebzeli Tavuk

Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet tavuk göğsü
- Yarım limon
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Sebzeler ;
- 1 tane kabak
- 1 tane patlıcan
- 1 tane çarliston biber
- 1 tane patates ( büyük uzunluk olabilir)
- 1 tane havuç
- 1 tane soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 avuç kadar bezelye
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- Kekik
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
Not : brokoli karnabahar pırasa üzere sebzeler de koyabilirsiniz
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları iri küp doğrayıp zeytinyağı ile evvelden ısıtılmış tavaya alıp her tarafı renk alıncaya kadar mühürlüyoruz ,pişme süreci bitince üzerine yarım limon sıkıyoruz.
- Kabağı çekirdeklerinden ayırıp küp doğruyoruz.
- Havuçları ince doğruyoruz ,patlıcanları küp doğruyoruz soğan ve sarımsağı iri doğruyoruz.
- Patatesleri küp doğruyoruz biberleri halka doğruyoruz 2 avuç kadar bezelye atıyoruz.
- Ben çok tuzlu yemek yiyemediğim için 1 tatlı kaşığı tuz ,1 er çay kaşığı nane, kekik ,pul biber karabiber(zevkinize nazaran baharat kısmı sizde ).
- Zeytinyağı ekleyip karıştırıyoruz ,sonrasında sotelediğimiz tavukları limonla birlikte içine alıp karıştırıp cam tepsi ye alıyoruz.
- Önceden ısıtılan fırına 180 derece ye ayarlayıp ortalama 40-45 dk (fırına nazaran değişir) pişiriyoruz afiyet olsun :).
Fırında Sebzeli Tavuk Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



