Fırında Sebzeli Mücver
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet kabak
- 1 orta uzunluk patates
- 1 orta uzunluk havuç
- 1 kapya biber
- 2-3 kol yeşil soğan
- Bir tutam dereotu
- Bir tutam maydanoz
- 2 adet yumurta
- 2 dolu yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Pulbiber
- Tuz
- 1 paket kabartma tozu
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, tuz, sıvı yağ çırpma kabına konulur. Çırpma teli ile çırpılır.
- Patates, kabak rendelenerek suyu sıkılır.
- Havuç rendelenir.
- Yeşillikler doğranır, kapya biber doğranabilir ancak blender dan çekilir ise daha güzel olacaktır.
- Çırpma kabına un ve kabartma tozu eklenir telle çırpılır.
- Rendelenmiş ve doğranmış sebzeler, baharat da eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık kaşık konulur. Üzeri düzeltilir.
- 175 °c de 25-30 dk pişirilir.
Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












