Fırında Sebzeli Mücver

Fırında Sebzeli Mücver Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet kabak
  • 1 orta uzunluk patates
  • 1 orta uzunluk havuç
  • 1 kapya biber
  • 2-3 kol yeşil soğan
  • Bir tutam dereotu
  • Bir tutam maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 2 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 paket kabartma tozu

Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta, tuz, sıvı yağ çırpma kabına konulur. Çırpma teli ile çırpılır.
  2. Patates, kabak rendelenerek suyu sıkılır.
  3. Havuç rendelenir.
  4. Yeşillikler doğranır, kapya biber doğranabilir ancak blender dan çekilir ise daha güzel olacaktır.
  5. Çırpma kabına un ve kabartma tozu eklenir telle çırpılır.
  6. Rendelenmiş ve doğranmış sebzeler, baharat da eklenip tahta kaşıkla karıştırılır.
  7. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine kaşık kaşık konulur. Üzeri düzeltilir.
  8. 175 °c de 25-30 dk pişirilir.

Fırında Sebzeli Mücver Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çikolatalı Zebra Poğaça (Videolu)
Tavuk Köfteli Dürüm
Soslu Portakallı Kek
Pratik Tek Kişilik Sütlaç Tarifi
Anında Hazır Poğaça (Kabartma Tozu İle)
Nefis Kabak Sıyırma (Girit Usulü)(Videolu)
Hdabla | © 2025 |